Co znamená pro dnešní děti zábava?

Když půjdete ven, tak již neuvidíte mnoho dětí si hrát na hřištích. Děti totiž sedí u počítačích, televizích nebo u dalších herních konzol. Co je na tom tak baví? To je prosté. Pokud hrají nějakou střílečku tak je baví zabíjet, pokud hrají FIFU ,tak je baví dávat góly. Shrňme to, prostě je baví vyhrávat. Teď si možná říkáte, že vyhrávat můžou i venku, když si vymyslí nebo zahrají nějakou hru. To je taky pravda, ale co je pro děti pohodlnější?
radost z pc hry
Doma můžou v klidu sedět u počítače, pojídat u toho jídlo a zapíjet to něčím lahodným. Za to venku musejí sportovat. Zapotit se u toho a být na slunku, kde se přeci můžou spálit. Z toho vyplývá, že doma je to mnohem pohodlnější. Dalším plusem proč si užívat doma zábavu je ten, že vás nikdo neuvidí a nikdo vám do toho nekecá. Navíc v dnešní době existuje již tolik her na počítače, že si vybere hru i ten vybíravý. Uvedu vám zde jeden příklad, jak vypadá normální den jednoho šesťáka. Pojmenujeme si ho třeba Franta. Frantu každý ráno budí maminka do školy. Nachystá mu svačinu a vypraví ho. Franta dojde velmi ospalý do školy, kde polovinu vyučování prospí. O přestávkách se většinou baví s kluky o nových hrách a o holkách. Po konci vyučování jde společně se spolužáky na oběd, kde se domlouvají, kdy a co si dneska zahrají. Po domluvě jdou spolužáci domů. Franta to má domů celkem daleko, a proto dojde domů jako poslední. Jakmile dojde, hodí aktovku ke stolu a jde si zapnout počítač. Na počítači vidí, že jeho kamarádi již hrají. Počká, až dohrají hru a další hru si dává s nimi. Takhle to pokračuje do doby, než přijde ustaraná maminka. Franta na chvíli přestane hrát na počítači a jde si na večeři, kterou mu mezitím nachystala maminka.
smartphone na klávesnici
Franta dojedl a hned jde za kamarády. Kamarádi opět nepočkali a hrají hru bez Franty. Frantovi se nechce jen tak čekat a tak si zapne Youtube, kde se dívá na různá videa. Poté jde opět hrát s kamarády. Kolem 22:00 se rozhodne Franta osprchovat. Většina kamarádů šla spát, ale Frantovi se ještě nechce a tak si zahraje ještě pár her. Před spaním si jde ještě na mobil, kde stráví dalších 45minut. Je již půlnoc a Franta jde spát. Druhý den je skoro do detailu stejný. Takhle to pokračuje dál a dál, jen se změní hry. Z Franty se vlastně stává robot.