Čokoláda stokrát jinak. Můžete si na ní pochutnat samostatně, ale také v mnoha dalších podobách spolu s dalšími dobrotami.
Zkoušeli jste někdy ochutnat datlové kuličky?
Datle patří k nejzdravějším druhům ovoce a zároveň k velmi chutným a sladkým. Jejich předností je schopnost vázat se s dalšími ingrediencemi, s nimiž vytváří zajímavé chuťové variace, tak například s čokoládou nebo s kakaem holandského typu. Pokud datle rozmixujete spolu s vlašskými ořechy a spojíte je s kakaovou hmotou, případně s přídavkem vanilkové přírodní příchuti, vznikne velmi chutná dobrůtka, vhodná pro mlsání u televize, ale i při cykloturistice v přírodě, nebo třeba na vodácké výpravě po Lužnici.
Ořechy v čokoládě
Ořechů v čokoládě se prodává velmi mnoho druhů, čímž prokazují, že lze opravdu využít čokoládu na všechny způsoby https://goodly.cz/cokolada-na-vsechny-zpusoby-jde-to-i-zdrave/. Můžete si však vytvořit vlastní čokoládové mňamky. Kvalitní čokoládu s vysokým obsahem pražených kakaových bobů, nejlépe sedmdesáti procentní, rozpustíte v nerezovém kastrůlku a budete do ní namáčet oříšky, které vás zrovna napadnou. Poté to můžete zopakovat i se sušeným ovocem, např. s rozinkami, švestkami, jahodami nebo brusinkami. Kvalitní čokoláda obsahuje mnoho cenných minerálů, zejména hořčíku a železa, což jsou prvky potřebné nejen pro acidobazickou rovnováhu krve a krvetvorbu, ale také pro pevné nervy a zvládání každodenního stresu.
Bábovka s polevou
Kdo má rád klasické bábovkové těsto, které lze zpracovat i z celozrnné mouky, může si připravit směs, do které přidá nadrobno nasekané mandle, a poté, co se bábovka upeče, zalijete ji čokoládovou polevou, opět z kvalitní vysokoprocentní čokolády. Bude to zdravá pochoutka, kterou můžete nabídnout i vaší návštěvě při nějaké slavnostní příležitosti. Pozor však na kalorickou hodnotu pokrmu, měli byste jeho konzumaci také vyvážit nějakým sportem, třeba cyklistikou, plaváním, badmintonem, tenisem anebo skákáním na trampolíně.